Video rrënqethëse e një fëmije të lindur me “këmishë” dhe që lëviz pa e ditur se ka ardhur në jetë…

WOW! Në rrjet qarkullon një video shumë e veçantë që është bërë virale brenda disa javësh. Ky është një fëmijë i porsalindur, i cili, megjithatë, ka dalë në dritë brenda qafës amniotike dhe, në fakt, nuk e kupton se nuk është më brenda mitrës së nënës, shkruan ShkodraNews. Ky lloj i lindjes së fëmijës është mjaft i rrallë dhe ata që lindin në këtë mënyrë quhen “të lindur me këmishë”.

Lindja u bë në spitalin Santa Casa di Misericordia të Barretos në Brazil dhe video u nda nga Gih Flor de Lis.

Shumë njerëz, kur e shihnin videon, pyetën veten nëse ishte mirë të lihej fëmija brenda pa marrë frymë, por harronin: Pas lindjes kordoni i kërthizës vazhdon të pulsojë, prandaj fëmija vazhdon ende, për disa minuta, për të marrë oksigjen dhe lëndë ushqyese përmes këtij kordoni.

Shumë profesionistë rekomandojnë që kordoni të vazhdojë të pulsojë për disa minuta para se të pritet, kështu që fëmija mund të marrë një furnizim shtesë hekuri që lejon një përshtatje më të mirë me jetën jashtë mitrës.

Siç është përmendur më parë, këto pjesë nuk janë shumë të zakonshme, sepse zakonisht çanta amniotike prishet para lindjes së fëmijës, d.m.th kur plasin ujërat.

Pikërisht për shkak se ato janë mjaft të rralla, thuhet se fëmijët që vijnë në këtë botë janë të veçantë dhe do të gëzojnë fat të mirë gjatë gjithë jetës së tyre.

Është e qartë se kjo është vetëm një konsideratë e njerëzve para një gjëje të pazakontë, shkruan ShkodraNews. Me fat, në këtë rast, qëndron fakti se fëmija nuk e kupton se ai ka lindur.

Çfarë mendoni për këto imazhe të mrekullueshme? Jepni një koment dhe mos harroni të ndani këtë video të mahnitshme me miqtë tuaj në Facebook. /Përshtati: ShkodraNews