Lajme të këqija për azilkërkuesit shqiptarë, Gjermania deklaratë 'bombë'

“Nga 1 dhjetori asnjë asistencë e re financiare azilantëve të refuzuar”.

Ambasada gjermane ne Tirane ka reaguar per çështjen e azilkërkuesve shqiptarë te refuzuar në Gjermani, pasi u tha se mund te paguhej 3 mije euro per familjet dhe 1 mije euro per individet qe ktheheshin vullnetarisht nga Gjermania pas refuzimit te azilit.

“Azilkërkuesit e refuzuar asnjë mbështetje të mëtejshme. Për shqiptarët e refuzuar asnjë ndihmë financiare për kthim. Mund te pezullohen me ndalin hyrje ne zonen Shengen per 5 vjet”.

Ky reagim vjen pas lajmit te raportuar nga “DW” se do te jepeshin 1000 euro per azilantet qe u ishte refuzuar azili dhe ndermerrnin kthim vullnetar.