Aksidenti tragjik në Velipojë zbuloi një të vërtetë të dhimbshme

Ngjarja e rende e Velipojes nxori ne pah nje problematike tjeter ne qarkun Shkoder. Pjesa me e madhe e njesive administrative vuajne mungesen e mjekeve te perhershem si dhe autoambulancave, pasi pjesa me e madhe e tyre jane trasheguar te amortizuara apo jashte funksionit total.

Zgjidhja deri me sot ka munguar dhe drejtoria e shendetit publik e cila ka ne varesi keto qendra nuk ka vepruar e aq me pak reaguar. Velipoja mjekun e ka me dite te caktuara, ashtu si edhe Ana e Malit, Guri i Zi, Postriba apo Dukagjini, nje zone e thelle malore e me shume fshatra.

Sa i perket autoambulancave burime nga stafet e qendrave shendetesore japin nje raport shume here me te zymte. Ata thone se pjesa me e madhe e tyre kane probleme teknike, nuk ndezin dhe nuk kane asnje pajisje te brendshme qe i sherben pacienteve ne gjendje te rende shendetesore.

Madje ne keto autoambulanca mungon edhe pajisja me elementare por qe eshte kyçe per jeten, bombula e oksigjenit. Ministrise se shendetesise disa here i eshte kerkuar marrje masash por deri me tani ato kane munguar.

Sikur te mos mjaftonte kjo, ky dikaster ka deshtuar edhe me reformat stimuluese per mjeket ne zonat rurale apo me krijimin e standarteve minimale per keto paciente qe perbejne gjysmen e popullsise rajonit Shkoder.

Nuk dihet nese DSHP ka vete nje raport mbi situaten ne qark por deri me sot nje te tille se ka bere publik, por madje ka tentuar ta fshehe kete realitet aspak pozitiv. Duhet shpresuar vetem qe te kete sa me pak raste tragjike pasi ne te kundert jeta e pacienteve eshte ne rrezik serioz edhe brenda mjeteve te autoriteteve shendetesore./ShkodraNews